Colombiaan Rubiano rijdt solo naar ritzege in Giro

Colombiaan Rubiano rijdt solo naar ritzege in Giro

Colombiaan Rubiano rijdt solo naar ritzege in Giro

Print
Miguel Rubiano (Androni-Giocattoli) heeft vrijdag de zesde rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven, een overgangsetappe over 210 kilometer van Urbino naar Porto Sant'Elpidio.

De Colombiaan ontsnapte op de slotklim uit een kopgroep van vijf en rondde zijn solo van zowat 30 kilometer succesvol af. De Italiaan Adriano Malori (Lampre) werd tweede en neemt de leiderstrui over van de Litouwer Ramunas Navardauskas.

Favorieten


Het glooiende profiel met vier beklimmingen, drie van derde en één van tweede categorie, kon de favorieten nog niet verleiden tot een aanval, waardoor de vrijbuiters in het peloton voor het eerst hun kans kregen.

Elf renners voelden zich geroepen, een kopgroep die herleid werd tot acht na de eerste beklimming. Pablo Lastras viel vooraan letterlijk weg na een val. De Spanjaard moest opgeven en liep waarschijnlijk een sleutelbeenbreuk op. Ook Tyler Farrar verdween na een val uit deze Giro.

De kopgroep werd verder uitgedund op de Montegranaro, de slotklim met de top nog wel op een dertigtal kilometer van de meet. Net als op de vorige hellingen graaide Rubiano de bergpunten mee en dit keer ging de Colombiaan wel vol door. Zijn voorsprong op vier achtervolgers groeide tot anderhalve minuut en zijn ritzege kwam in het slot niet meer in gevaar.

Malori won de spurt van de vier achtervolgers, op 1:10 van Rubiano, en wordt de nieuwe leider.

De zevende etappe zaterdag start in Recanati en komt na 205 kilometer aan boven op de Rocca Di Cambio, een beklimming van tweede categorie.

Belga

Meer sportnieuws