Jürgen Roelandts mag weer koersen

Jürgen Roelandts mag op 23 mei starten in de Ronde van België. De renner van Lotto-Belisol kreeg daarvoor vrijdag groen licht van de artsen, zo meldt zijn team.

drombouts

Roelandts kwam op 17 januari zwaar ten val in de openingsetappe van de Tour Down Under en brak daarbij een halswervel. Nadat hij zijn revalidatie al gestart was, moest hij midden februari nogmaals in het ziekenhuis worden opgenomen.

Daar bleek dat door een inwendige scheur een bloedvat was afgesloten, wat dan weer voor bloedtekort in een deel van de kleine hersenen zorgde.

Uit het laatste scanneronderzoek blijkt nu dat het letsel aan het bloedvat hersteld is en de bijbehorende risico's verdwenen zijn. Zowel de dokters in Aalst als in Leuven menen dat de zware bloedverdunners niet langer noodzakelijk zijn, aldus Lotto-Belisol. Roelandts mag daardoor opnieuw in competitie koersen.

"Ik ben toch wel opgelucht dat ik opnieuw een concreet doel voor ogen kan houden", reageert Roelandts. "Sinds het WK heb ik eigenlijk slechts één wedstrijd gereden. Als je graag koerst, is zo lang revalideren uiteraard moeilijk. De Ronde van België begint al over een kleine twee weken, maar de voorbije weken heb ik elke dag gefietst, weliswaar niet maximaal, maar de basisconditie zou degelijk moeten zijn."

"Dergelijk letsel vraagt drie à zes maanden herstel, maar renners genezen normaliter vrij snel, zodat Jürgen nu opnieuw kan uitkijken naar competitie. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Ronde van België zijn eerste wedstrijd", voegt ploegdokter Jan Mathieu eraan toe.

Meer sportnieuws