Nieuwe kleuterscholen in Deurne en Kiel

Nieuwe kleuterscholen in Deurne en Kiel

Nieuwe kleuterscholen in Deurne en Kiel

Print
Begin deze week maakte de stad de eerste plaatsen bekend voor zes nieuwe kleuterscholen. Vandaag besliste het stadsbestuur om nog twee bijkomende plekken in Deurne en op het Kiel in te richten als kleuterscholen.

Het gaat om tijdelijke scholen die later uitgebouwd kunnen worden tot definitieve basisscholen. In de loop van de komende weken zullen meer nieuwe scholen aangekondigd worden. Zo wil de stad nog 400 extra plaatsen voor instappers en 400 extra plaatsen voor de eerste kleuterklas bij creëren tegen het nieuwe schooljaar.

Op 6 juni start de open inschrijvingsperiode. Tegen dan wil de stad een duidelijk overzicht bieden van alle plaatsen die nog vrij zijn in de huidige scholen én van de plaatsen die worden gecreëerd door middel van nieuwe scholen. De eerste acht plekken voor die nieuwe scholen zijn nu bekend, goed voor meer dan 280 plaatsen voor instappers en nog eens evenveel plaatsen in de eerste kleuterklas.

De twee plekken die vandaag beslist werden zijn:

  • Gabriël Vervoortstraat (Deurne): hier komen mobiele klassen voor de uitbouw van een kleuterschool met één instapklas en één eerste kleuterklas.
  • Het Leerhuis Nachtegalenpark (Kiel): hier wordt het gebouw ingericht voor kleuters. Er komt een kleuterschool met één instapklas en één eerste kleuterklas. Momenteel vinden er opleidingen plaats voor stedelijke diensten. Voor hen wordt een alternatieve locatie gezocht.

Ook deze twee plaatsen worden nu aangeboden aan de verschillende schoolbesturen om te kijken wie er een school zal inrichten.

De stad blijft ondertussen locaties zoeken waar voorlopige kleuterscholen gehuisvest kunnen worden.

Op 4 juni zal de studiewijzer een volledig overzicht kunnen geven van alle beschikbare plaatsen (ook de nieuwe) in de Antwerpse basisscholen. Op 6 juni kunnen ouders zich dan gaan inschrijven in een van de scholen.

Foto: PN

Lees ook:

"Fraude bij inschrijvingen in school"
Tekort klasjes voor kleuters bijna weg

.

Nu in het nieuws