Verdachte drievoudige moord schiet zichzelf neer bij arrestatie

Een 34-jarige man uit Amsterdam-Noord heeft zichzelf vrijdag neergeschoten toen de politie hem wilde arresteren. De man, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een drievoudige moord, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en verkeert in kritieke toestand.

fvangarderen

Een arrestatieteam was al sinds 5 uur 's ochtends met veel mankracht aanwezig in de Wognumerstraat in Amsterdam-Noord om de vuurwapengevaarlijke verdachte in te rekenen. Onderhandelaars ondernamen meerdere pogingen om de man uit zijn huis te krijgen. Hij had zich opgesloten in zijn slaapkamer. Aanvankelijk leek de verdachte zich te willen overgeven. Kort nadat het contact met de onderhandelaar werd verbroken, klonk er een schot.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drievoudige moordzaak in Purmerland, in Noord-Holland. Op 20 december werden daar op een parkeerplaats twee mannen doodgeschoten. In januari vond de politie in het Noord-Hollands Kanaal het lichaam van een derde man.

Belga

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

MEER OVER Amsterdam