1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kompany op zucht van legende

City of United? Slechts één ding staat vast in de Premier League. De kampioen komt zondag uit Manchester. Met City als topfavoriet. Als de ploeg van Vincent Kompany zelf thuis wint tegen Queens Park Rangers moet United al met een onmogelijke monsterscore winnen tegen Sunderland. Maar... "Wie zegt dat City zelf wint?", oppert Ferguson leep.

fvranckx

Liefst 70.000 City-fans worden straks verwacht in de buurt van het stadion van City om de eerste titel in 44 jaar te vieren. En dat terwijl er maar 48.000 inkunnen. Met 86 punten telt het vandaag precies even veel punten als United en houdt alleen het veel betere doelsaldo City momenteel op kop van de Premier League.

"Dit wordt moeilijker dan onze match tegen Newcastle", blikt City-coach Roberto Mancini (foto links) vooruit. "Zelfs moeilijker dan de wedstrijd tegen United."

1968

Dat weet ook concurrent Alex Ferguson (foto onder). Hij neemt het zondag met United op tegen het Sunderland van Simon Mignolet, maar beseft dat alleen een uitglijder van City zijn ploeg nog aan de titel kan houden.

En dus voerde hij gisteren op geheel eigen wijze de druk op de stadsrivaal nog verder op door er opnieuw subtiel op te wijzen dat City al sinds 1968 op een nieuwe titel wacht. "Als het nu nog misloopt, moet de ontgoocheling ongelooflijk groot zijn. Ik kan mij niet voorstellen wat dat met de ploeg moet doen", klonk het.

Wim Vos Foto's PhotoNews