Twee meisjes gered na zelfmoord meest gezochte crimineel

De 35-jarige Adam Mayes heeft zichzelf door het hoofd geschoten nadat de politie hem had gevonden in de bossen van Mississippi waar hij twee meisjes gijzelde. Hij was de meest gezochte voortvluchtige verdachte in de VS sinds hij op 27 april de moeder en oudere zus van de meisjes vermoord had.

nvandeneynde

Het achtjarige meisje en haar zusje van twaalf leefden al enkele dagen in de bossen en werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Most wanted

Op 27 april vermoordde Mayes de 31-jarige moeder en de 14-jarige zus van de meisjes. Hij begroef hun lichamen in de tuin van zijn moeder, die werd aangehouden voor medeplichtigheid. Ook de vrouw van de dader werd gearresteerd, zij was bij de moorden aanwezig.

Het was ook die dag dat hij de twee jongste dochters kidnapte. De vader gaf zijn gezin toen als vermist op.

Om de meisjes zo snel mogelijk te vinden werd Mayes op de 'Top Ten Most Wanted List' geplaatst. De FBI beloofde in totaal zo'n 131.000 euro voor tips die zouden leiden tot de arrestatie van Adam Mayes.

Dochters

Mayes was een familievriend van het gezin van de slachtoffers. Het liep echter uit de hand toen de familie hem vertelde dat ze naar Arizona zouden verhuizen. Bovendien dacht Mayes, volgens zijn schoonmoeder, dat de twee meisjes zijn dochters waren.

NVDE Foto Reuters