Evonik gaat nu toch naar de beurs

Evonik gaat nu toch naar de beurs

Evonik gaat nu toch naar de beurs

Print
Het Duitse chemiebedrijf Evonik zag de omzet tijdens het eerste kwartaal van het lopende boekjaar met 8% dalen tot 3,4 miljard euro. Daarmee is de zware terugval van het laatste kwartaal van 2011 toch recht gezet.

Op de hoofdzetel in Essen durft men nu hopen dat het ergste weer achter de rug ligt. De plannen om de aandelen op de beurs te brengen werden terug boven gehaald.

Evonik, het vroegere Degussa, zag de economische conjunctuur enkele maanden geleden nog helemaal in elkaar klappen. In dit verwarde klimaat werd de geplande beursgang van het bedrijf uitgesteld.

Evonik is voor 75% in handen van de Duitse RAG Stiftung. De minderheidsaandeelhouder, de investeringsgroep CVC Capital, wil er echter uit en althans een gedeelte van zijn aandelen te gelde maken. Het IPO-proces is ondertussen weer op gang gezet. De beursgang zou nog voor de zomer kunnen plaatsvinden.

De Duitse chemiegroep gaat er nu vanuit dat de winst en de omzet voor het lopende jaar "minstens de cijfers van 2011 zullen evenaren of zelfs beter zullen zijn." Tot nog toe ging men in Essen uit van een winstdaling.

Evonik runt in Antwerpen een eigen vestiging waar zo'n 1.100 mensen werken. Er worden verschillende speciale chemiestoffen aangemaakt.

Marc BALDUYCK

.

Nu in het nieuws