Alfacam schuift weg van de afgrond

Alfacam schuift weg van de afgrond

Alfacam schuift weg van de afgrond

Print
Alfacam kan wat opademen. Tijdens het eerste kwartaal van het lopende boekjaar werd een positieve bedrijfskasstroom bijeengewerkt van 2,1 miljoen euro. Alfacam stond enkele weken geleden het water aan de lippen. De banken dienden uitstel van betaling te verlenen.

De dienstenleverancier aan de televisiezender Alfacam vecht voor zijn overleving. Enkele mislukte experimenten zoals de lancering van de televisiezender Exqi dreven het bedrijf naar de afgrond. Verscheidene klanten betaalden hun rekeningen bovendien niet op tijd. In die mate dat de banken de strop al aanhaalden.

Ze verleenden het bedrijf uit Lint nog uitstel van betaling tot midden juli. In die periode moest Alfacam een regeling zoeken met zijn klanten en tevens het kapitaal versterken. Ondertussen wordt effectief gezocht naar een partner die in het bedrijf wil investeren. Volgens Sven Marinus lopen er ondertussen gesprekken met verscheidene geïnteresseerde partijen.

Na drie maanden heeft Alfacam een omzet bijeengewerkt van 7,7 miljoen euro. Dat is in feite twee keer zoveel als in diezelfde periode van 2011. Toch gaat de vergelijking niet helemaal op. Pare jaren zijn immers jaren waarin doorgaans veel internationale sportmanifestaties lopen. Dat is minder het geval in onpare jaren.

De cijfers van 2012 moeten dus vergeleken worden met die van 2010 of 2008. In 2010 werd 8,6 miljoen euro gerealiseerd, in 2008 6,4 miljoen euro. De bedrijfskasstroom van 2,1 miljoen euro mag als hoopgevend gezien worden. Vooral dan omdat diezelfde parameter in 2011 0,6 miljoen euro i n het rood eindigde.

Sven Marinus gaat er vanuit dat de achterstallige rekeningen van verscheidene klanten op termijn vereffend zullen worden. Ondertussen houdt het bedrijf "een strakke kostenbeheersing" aan.

Marc BALDUYCK

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws