Beerbox promoot Antwerpse bierbeleving

Naar aanleiding van de tweede verjaardag van het project 'Beers of Antwerp' pakt Toerisme Provincie Antwerpen uit met de beerbox. Dat zijn vier boekjes met concrete suggesties rond bier, gebundeld in een cadeaudoosje. Met 'lekkere' fiets- en wandelroutes, bezoektips, evenementen, advies van bierkenners en recepten van talentvolle chefs.

ldingenen

Vlaanderen kent een stevige biertraditie. Om de heel uiteenlopende vormen van bierbeleving te promoten startte Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) precies twee jaar geleden het project 'Beers of Antwerp' op. TPA viert de verjaardag met de uitgave van een beerbox, een doosje met vier boekjes en één rode draad: genieten van bier. Dat kan al fietsend, wandelend, kokend en proevend.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, verwacht dat de beerbox bij een gevarieerd publiek in de smaak zal vallen: "We mikken vooral op de bierliefhebber. Maar ook op fietsers en wandelaars die houden van een goed glas tijdens of na hun trip. En recreanten die op zoek zijn naar een verrassend uitje dicht bij huis. Bier en toerisme vormen in onze provincie een prima combinatie. Op voorwaarde uiteraard dat je het aantal glazen in de gaten houdt…"

De beerbox kost drie euro en is te bestellen via www.beersofantwerp.be

Foto TPA