Dove rapper op Mano Mundo

Print
Boom - Misschien niet de bekendste, maar alleszins de meest opvallende naam op de affiche van Mano Mundo is die van Signmark. Signmark is een Finse rapper die zichzelf echter niet kan horen zingen omdat hij doof is en zijn boodschap via gebarentaal overbrengt.

Signmark zal voor het eerst in België optreden. Na zijn optreden vliegt hij onmiddellijk naar het andere eind van de wereld, want Signmark is voor de wereld van de doven wat 50 Cent of Snoop Dog voor de horenden betekent: een wereldster.

Die heldenstatus ontleent hij ook aan zijn politiek activisme. De Fin wil uitdrukkelijk niet beschouwd worden als een hiphopper met een handicap maar juist als een rapper in een volwaardige andere taal: sign language.

Klimaatfestival

Mano Mundo organiseert dit jaar klimaatsverkiezingen en ijvert als het eerste grote festival van het festivalseizoen ervoor om zijn ecologische afdruk zo klein mogelijk te maken. Naast Mory Kante of Babylon Circus kunt u er evenzeer de Low Impact Man of verdwaalde Pinguins van de Zuidpool ontmoeten.

Praktisch:

Wanneer: 12 en 13 mei
Waar: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Bekijk een clip van Signmark:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio