K3 neemt nieuwe film op in Mechelen

De buitenopnames van de nieuwe K3-film ‘Bengeltjes’ vinden vanaf volgende week plaats in Mechelen. “Voor ons is dit een uitgelezen kans om Mechelen extra te promoten als Kinderstad”, zegt burgemeester Bart Somers.

Sven Van Haezendonck

In de nieuwe film wordt Mechelen de thuisstad van de populaire meidengroep. Vanuit Mechelen zullen de meisjes verschillende avonturen beleven in de nieuwe film. De stad zal de opnames enkel logistiek ondersteunen. “Bij een aanvraag voor film- of TV-opnames waarbij steun van de stad wordt gevraagd, gaan wij na of ze past bij de kernwaarden van onze stad. Kinderstad is een belangrijk label voor Mechelen.”

Somers: "Mechelen profileert zich opnieuw als een jonge stad met eigentijdse en unieke culturele initiatieven op maat van onze kinderen. Nijntje, ons Sinte-Mette- en Sinterklaastfeest, straks de Speeldag, Deze film past in dat lijstje. Mechelen zorgt voor zijn kleine Maneblussers."

Verschillende buitenscènes worden gedraaid in het stadscentrum. Mechelen zal dus zeer herkenbaar in beeld komen. “Ongetwijfeld zal deze nieuwe film een bioscoophit worden. Voor onze stad is dit een uitgelezen kans om Mechelen te laten zien aan een groot publiek van kinderen en hun ouders uit heel Vlaanderen én Nederland”, zegt Bart Somers.

Een eerste reeks buitenopnames start al op dinsdag 15 mei. De film zal in de bioscoopzalen te zien zijn vanaf 12 december. In Mechelen lopen ook nog steeds de opnames van de toekomstige TV-reeks ‘Loslopend Wild’.

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio