Advocaat: "Naar PSV gekomen om kampioen te worden"

Advocaat: Naar PSV gekomen om kampioen te worden

Advocaat: "Naar PSV gekomen om kampioen te worden"

Print
Dick Advocaat zal met veel ambitie aan zijn tweede ambtstermijn als coach van PSV beginnen. Dat verklaarde hij vrijdag. Een dag eerder raakte bekend dat de voormalige bondscoach van de Rode Duivels, die PSV eerder al van 1995 tot 1998 onder zijn hoede had, een contract voor één seizoen tekent in Eindhoven.

"Ik heb heel leuke herinneringen aan PSV", zei de 64-jarige Advocaat vrijdagochtend tegen PSV TV. "Hopelijk hebben we hier dadelijk dezelfde mooie herinneringen aan de komende periode. Ik herinner me vooral de warmte van de club. Ik heb altijd gezegd dat ik hier nog ooit wel eens terug zou willen komen."

"Het is nu veertien jaar geleden, ik heb intussen in veel verschillende landen gewerkt en daar veel ervaring opgedaan. Dit is een ideale situatie om terug te komen, omdat de club al een paar jaar geen titel meer heeft gewonnen. Deze selectie is in staat om op ieder niveau mee te doen", aldus Advocaat, die tot en met het EK nog bondscoach van Rusland blijft en op 1 juli in dienst treedt bij de club van Dries Mertens.

"De titel winnen, dat leg ik mezelf op. Dat hoeft niemand anders te doen. Ik ben hier ook niet om de jonge trainers klaar te stomen, ik ben hier om kampioen te worden. Zij moeten zelf onderweg oppikken wat belangrijk voor hun ontwikkeling is. Ik ken de assistenten nog als spelers, heb veel met ze gewerkt en kijk er nu weer naar uit", klonk het.

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws