Buurtbewoners willen publieke barbecue Brilschanspark weg

Buurtbewoners willen publieke barbecue Brilschanspark weg

Buurtbewoners willen publieke barbecue Brilschanspark weg

Print
Berchem - De openbare barbecue in het Brilschanspark aan de Marcel Aubertinlaan staat er sinds 2009 en werd al eens verhuisd van de straatkant naar dieper in het park na klachten van buurtbewoners. Maar nog steeds lijken de problemen niet van de baan voor sommigen.

“Ik woon zelf wel in De Veldekens iets verderop, maar ik wandel driemaal per dag met mijn hond door het park en ik ken veel mensen in de omliggende straten”, begint Cindy Van Paesschen haar beklag. “En de meeste buurtbewoners met wie ik heb gesproken zijn het met mij eens dat deze barbecue voor veel overlast zorgt. Zo is er niet alleen een afvalprobleem, maar ook rookhinder en dan geluidsoverlast. Soms duren de feestjes er tot na 22u en er is geen controle van het district. We hebben zelfs al naar de blauwe lijn van de politie gebeld, maar die zijn nooit afgekomen.”

“Het park is natuurlijk een openbare plaats, maar het is opvallend dat de meeste gebruikers afkomstig zijn van bevolkingsgroepen van aan de andere kant van de voetgangersbrug. Het zou dan ook logischer zijn dat de barbecue verhuist naar het De Villegaspark”, vervolgt de 36-jarige vrouw, die ook opkomt voor de N-VA.

“De jonge mensen durven hun kinderen niet meer laten spelen in het park door het gevaar van glas en warme kolen. Er wordt ook steeds veel alcohol geconsumeerd en dat is toch gevaarlijk. Zo liepen er recent nog enkele mensen brandwonden op. We willen dan ook dat er meer toezicht komt, maar nog het liefst zien we de publieke barbecue gewoon verdwijnen.”

  Volgens districtsschepen van parken Ann Bakelants is er geen vuiltje aan de lucht. “We zijn op de hoogte van de klachten en dat is ook besproken op het college”, zegt de Open Vld-politica. “Er is trouwens verhoogd toezicht door de politie. Bovendien doet de groendienst haar uiterste best om de omgeving van de barbecue zo proper mogelijk te houden. Ik dring alleszins aan op een strikte opvolging en opruim rond de barbecuediensten. We vinden het dan ook een mooi en succesvol initiatief dat de contacten tussen mensen bevordert."

TVDB

Foto Patrick De Roo

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio