Silvio Proto is beste keeper

Silvio Proto is beste keeper

Silvio Proto is beste keeper

Print
Silvio Proto (foto) is door de spelers uit de hoogste voetbalklasse verkozen tot Doelman van het Jaar. Dat raakte vrijdag bekend. De 28-jarige goalie van kersvers landskampioen Anderlecht haalde het met meer dan een straat voorsprong op zijn concurrenten. Standard-doelman Sinan Bolat eindigde op de tweede plaats, de derde plek was voor Sergio Padt (AA Gent).

403 spelers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten de afgelopen weken hun stem uit voor dit referendum dat al sinds 1984 wordt georganiseerd. Proto kreeg maar liefst 1186 punten, bijna het dubbele van eerste achtervolger Bolat (603 punten). Sergio Padt kreeg 217 punten, dan volgen Laszlo Köteles (Genk/181) en Bojan Jorgacevic (Club Brugge/172).

Proto wint de trofee voor de tweede keer, de eerste keer als doelman van Anderlecht. In 2005 stond hij nog onder de lat bij La Louvière. De Italo-Belg was dit seizoen een van de absolute sterkhouders van Paars-Wit en had een groot aandeel in de 31e landstitel van de Brusselaars.

Foto PhotoNews

Meer voetbalnieuws