Familie krijgt factuur van 6.500 euro na afscheid van lege kist

Op 4 februari vond de begrafenis plaats van Simonne Vermeersch (74). Wat familie en vrienden niet wisten, was dat de kist in de Sint-Catharinakerk van Wachtebeke leeg was. De vrouw was uren voor de dienst al gecremeerd. Dat meldt een krant van De Persgroep.

nvandeneynde

De familie ontdekte dat de overledene op het moment van de uitvaartplechtigheid niet in de kist lag toen ze een intern document van het crematorium in handen kreeg.

Rekening

"Een echte schande", vindt schoonzoon Nico. "Had de begrafenisondernemer zijn excuses aangeboden, we hadden ze aanvaard. Maar in plaats daarvan stuurt hij mijn schoonvader een factuur van 6.526 euro."

De nabestaanden dienden een klacht in tegen de begrafenisondernemer.

Tijd winnen?

Op de dag van de begrafenis werd de urne al twintig minuten na de kerkdienst afgehaald. Nico voelde dat er iets niet klopte.

De directie van het crematorium bevestigde dat zijn schoonmoeder al voor de uitvaartplechtigheid was gecremeerd. "Om tijd te winnen, extra begrafenissen te kunnen verzorgen en om een dure kist aan te rekenen en een goedkope te verbranden waarschijnlijk", zegt Nico.

Ook het crematorium is geschokt door het verhaal. "Een begrafenisondernemer is een vertrouwenspersoon. Dat vertrouwen is nu zwaar geschaad", zegt directeur Kris Coenegrachts.

De begrafenisondernemer waar het allemaal om draait, Freddy Ongena, wil voorlopig niets kwijt over de zaak.

NVDE Foto PhotoNews