Aziz Hitou (FT Antwerpen) wint Gouden Schoen zaalvoetbal

Aziz Hitou heeft de Gouden Schoen 2011-2012 in het Futsal gekregen. De 22-jarige speler van FT Antwerpen, die vorig seizoen al verkozen werd tot beste belofte, gaat in de uitslag van het jaarlijks referendum van de LENF (Liga clubs Eerste Nationale Futsal KBVB) zijn ploegmaat Yassine Achabar en Châtelineau-speler Leo Carello vooraf.

jrosquin

Hitou kreeg in totaal 566 punten in een referendum onder coaches, bestuurslui en pers. Dat waren er 30 meer dan Achabar (536) en 46 meer dan Carello (520). Karim Chaibai (Châtelineau/466 ptn) en Ahmed Sababti (FT Antwerpen/462) vervolledigden de top vijf. Op de erelijst volgt Hitou Valentin Dujacquier (Frameuro Mons) op.

Omar Rahou (Châtelineau) werd verkozen tot beste belofte, David Morant (FT Antwerpen) was voor het vijfde jaar op rij de beste doelman en Nico Papanicolaou (Futsal Hasselt) kreeg ook al voor de vijfde keer de prijs van beste coach. De trofee voor beste scheidsrechter ging naar Cédric Waroux (Doornik) en Omar Zouggaghi (FT Antwerpen) werd voor het eerst topschutter met 38 doelpunten.

De prijsuitreiking en huldiging gaat door maandag 25 juni om 19u in het auditorium van de Belgische Voetbalbond. Vrijdagavond maken Antwerpen en Châtelineau in een onderling duel nog uit wie landskampioen wordt. Titelverdediger Châtelineau won de heenmatch op eigen veld met 6-4.

Foto: DVD Hitou centraal op foto

Vastgoed

Jobs in de regio