Straatfestival viert heraanleg De Keyserlei

Straatfestival viert heraanleg De Keyserlei

Straatfestival viert heraanleg De Keyserlei

Print
De heraanleg van de De Keyserlei ligt op schema. Ondertussen is vorige maand de tweede fase van de werkzaamheden ingegaan. De klus is in november geklaard.

Eind april startte de aannemer met de aanleg van de nieuwe rijweg op de De Keyserlei. Dat was het begin van de tweede fase, de heraanleg van de zuidzijde van de De Keyserlei. Ook tijdens deze fase zijn de handelaren bereikbaar. De straat is volledig vernieuwd tegen eind november van dit jaar.

Als het weer het toelaat, legt de aannemer volgende week de gele toplaag op de nieuwe wandelboulevard. Na het plaatsen van de zonneschermen kan iedereen vanaf 2 juni weer terrasjes bezoeken op de De Keyserlei. Op zaterdag 30 juni 2012 wordt de noordzijde officieel ingehuldigd met een straatfestival.

Het zwaartepunt van de heraanleg ligt vanaf nu aan de zuidzijde van de straat. Dat is de kant van de Appelmansstraat. Ook hier staat het vernieuwen van de riolering en het voetpad op het programma. Daarna begint de aanleg van de straat tot aan de Pelikaanstraat.

Nieuwe bomen in november

In november wordt gestart met het planten van de nieuwe bomen aan beide kanten van de straat. Daardoor is er tijdelijke hinder op de terrassen aan de noordzijde van de De Keyserlei.

Over het straatfestival dat halverwege de heraanleg in juni plaatsvindt, zijn nog geen details bekend. Het programma staat begin juni op de website van de stad.

PVDP

Foto: PDR

www.antwerpen.be/dekeyserlei

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio