Extra Hollywoodgeld voor Obama, Romney beschuldigd van homobashen

Print

Extra Hollywoodgeld voor Obama, Romney beschuldigd van homobashen

Terwijl zijn tegenstrever Mitt Romney zich in allerlei bochten moet wringen om zijn pestgedrag tegenover een homoseksuele ex-klasgenoot goed te praten, wint Barack Obama aan populariteit na zijn uitspraken over het homohuwelijk. In Hollywood steunen ze Obama's oproep om homokoppels de toestemming te geven om te trouwen en dat levert Obama extra zakgeld op voor zijn verkiezingscampagne.

Lees ook: Obama openlijk: "Voor het homohuwelijk"

Naar aanleiding van het nieuwe standpunt van Obama organiseerde steracteur George Clooney donderdagavond een "fundraiser" en deden enkele andere rijke mensen nog wat extra giften. Daardoor beschikt de huidige president, die zelf een speech gaf voor zijn sponsors, in één klap over 15 miljoen dollar (11,6 miljoen euro) extra om de strijd aan te gaan met de Mitt Romney, een recordbedrag.

"Stommiteiten"

De (voorlopig officieuze) Republikeinse presidentskandidaat, die zich hevig verzet tegen het homohuwelijk, komt ook in het nieuws als het over homoseksualiteit gaat maar dan wel op een negatieve manier.

Volgens de krant Washington Post zou Romney tijdens zijn middelbare schooltijd een medeleerling waarvan werd gedacht dat die homoseksueel was, hebben gepest. Romney zou de medeleerling samen met enkele andere studenten tegen de grond hebben geduwd en zijn haar hebben afgeknipt.



Romney zei donderdag, nadat het artikel was verschenen, aan Fox News zich het incident niet te herinneren. Hij gaf toe dat hij vroeger heel wat stommiteiten heeft uitgehaald. "Als die te ver gingen en mensen hebben gekwetst, verontschuldigt ik me daarvoor", aldus Romney.

Belga/FiVr
Foto's AP

.

Nu in het nieuws