Vermoedelijke verkrachter Kelly opgepakt

De Nederlandse politie heeft twee mannen opgepakt die vermoedelijk betrokken waren bij de brutale ontvoering en verkrachting van de 19-jarige Kelly uit Turnhout op Oudejaarsnacht. Het gaat om een 30-jarige man uit Eindhoven en een 41-jarige man uit Helmond. De Eindhovenaar werd voor de rechter geleid.

De jonge vrouw werd zondag 1 januari rond 4.30 uur in de Patriottenstraat in Turnhout in een auto getrokken. Ze werd geblinddoekt en naar een woning gebracht waar ze aangerand werd. Daarna werd Kelly weer in de wagen meegenomen. Na een korte rit is ze ergens tussen 8.30 en 9.30 uur in het Nederlandse Waalre uit de auto gezet. Het slachtoffer heeft zich daarna bij de politie gemeld, die meteen een onderzoek is begonnen.

Opsporingsprogramma's

Zowel de politie van Turnhout als die van Nederland namen de zaak ernstig en sloegen de handen in elkaar. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van het vtm-opsporingsprogramma 'Telefacts Crime' (1 maart) en de Nederlandse tegenhangers Bureau Brabant (5 maart) en Opsporing Verzocht (6 maart). Die televisie-uitzendingen hebben een aantal bruikbare tips opgeleverd.

Er werden onder meer uitgebreide buurtonderzoeken gehouden in Waalre en in Turnhout, waaruit waardevolle informatie naar voren kwam. Ook tips van oplettende burgers hebben geholpen bij dit onderzoek.

Verkracht in Eindhoven

Voor zover nu bekend werd de vrouw in Turnhout meegenomen door twee mannen: de Eindhovenaar en nog een andere man. Het gaat niet om de 41-jarige man die nu werd opgepakt. De Eindhovenaar wordt er van verdacht dat hij de vrouw seksueel heeft misbruikt. Het aandeel van de andere man is nog niet geheel duidelijk.

Het slachtoffer werd meegenomen naar een woning in een wijk in Eindhoven. De aangehouden Eindhovenaar verbleef destijds in die woning.

De twee verdachten werden maandag 7 mei gearresteerd. De Eindhovenaar is donderdag 10 mei voorgeleid aan de rechter. Hij is vastgezet en moet komende woensdag voor de Raadkamer in Den Bosch verschijnen. De Helmonder mocht na verhoor beschikken. Het onderzoek naar zijn rol bij deze zaak wordt wel voortgezet.

Nog meer misdrijven aan het licht?

Met de arrestatie van de twee mannen lijkt dat gedeeltelijk gelukt te zijn. Bovendien verwacht de politie hierdoor nog meer misdrijven op te kunnen lossen. De recherche roept hierbij burgers op om zich te melden als ze het vermoeden hebben meer te weten van criminele activiteiten van de aangehouden mannen.

Lees ook: Extra tips over verkrachting Kelly (19) en: 19-jarig Turnhouts slachtoffer van verkrachting getuigt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio