Mannaert: "Timing Daum hadden we niet verwacht"

Mannaert: Timing Daum hadden we niet verwacht

Mannaert: "Timing Daum hadden we niet verwacht"

Print
Vincent Mannaert, de General Manager van Club Brugge, gaf donderdag voor de camera’s van Sporting Telenet enige toelichting omtrent de beslissing van coach Christoph Daum om Club te willen verlaten.

“De laatste tijd hadden we al wel enkele signalen opgevallen en er was ook al een gesprek met de voorzitter. Het was de bedoeling om eerstdaags rond de tafel te gaan zitten. Het was ook voor ons dan ook een verrassing dat Daum eerst de spelers op de hoogte bracht, maar dat typeert de mens Daum wel. Hij hecht immers heel veel belang aan het collectief”, klonk het.

Mannaert blikte ook nog even terug op de 1-2 zege op het veld van Genk, waardoor Club voor het eerst in zeven jaar zeker is van de tweede plaats in de eindstand. “Onze doelstelling is bereikt. Nu gaan we genieten en eerst een klein feestje bouwen.”

De West-Vlamingen bedankten donderdagavond Daum alvast op de clubwebsite. “In verschillende gesprekken met de clubleiding gaf Daum aan dat hij opnieuw dichter bij huis aan de slag wou. Club heeft begrip voor deze familiale redenen en zal de komende dagen opnieuw met de trainer rond de tafel zitten om het nog lopende contract tot 2013 te ontbinden. Club wil hem bedanken voor de inzet van de voorbije maanden. Hij heeft Club Brugge bijzonder veel bijgebracht en leidde het team voor het eerst sinds 2005-2006 naar de voorrondes van de Champions League en de tweede plaats in de eindstand.”

Meer voetbalnieuws