Kai-Mook midden juni naar Planckendael

Kai-Mook en haar familie nemen op 18 juni hun intrek in de luxueuze olifantentempel in Planckendael in Muizen (Mechelen). Vanaf 29 juni zijn ze er te bewonderen.

Sven Van Haezendonck

Kweekstier Hussein, die overkomt van de Zoo van Hamburg, heeft de eer om als eerste de unieke tempel en het 'vijfsterrenresort' van liefst 12.000 vierkante meter te betreden. Hij arriveert de eerste week van juni om zich in alle rust voor te bereiden op de komst van zijn harem. Kai-Mook, met in haar zog May Tagu, Phyo Phyo, Yu Yu Yin en Dumbo kondigen zich aan op 18 juni. Van de dieren zelf zal die dag niet veel te zien zijn, maar de verhuizing van de Zoo naar Planckendael kan op de voet worden gevolgd via Facebook en Twitter.

Aangekomen in Muizen krijgen de dieren tien dagen de tijd om te wennen aan hun nieuwe verblijf. Op 29 juni volgt de grote opening van de olifantentempel voor het publiek. Hopelijk hebben Hussein en zijn harem het er snel naar hun zin, zodat er spoedig kleintjes van komen en zodat de olifantenfamilie eindelijk kan uitbreiden tot een kudde van vijftien dieren. De Antwerpse Zoo krijgt in de plaats jonge stieren. Voor het einde van de zomer is de komst van twee dieren gepland.

Alles omtrent de verhuizing is te volgen op www.kaimookverhuist.be

.

BAR

Foto Sarah Van den Elsken

Nu in het nieuws