Kwartfinale eindstation voor Mouha-Gielen in Peking

Kwartfinale eindstation voor Mouha-Gielen in Peking

Kwartfinale eindstation voor Mouha-Gielen in Peking

Print
Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben zich net niet kunnen plaatsen bij de laatste vier van de World Tour beachvolley in de Chinese hoofdstad Peking. Het Belgische beachduo verloor met 2-1 van het Duitse paar Katrin Holtwick en Ilka Semmler, de 21e reekshoofden. Mouha en Gielen eindigen zo op een gedeelde vijfde plaats.

Onze landgenotes wonnen de eerste set met 18-21 en verloren de tweede met 21-12. In de beslissende derde set was het verschil miniem, maar na drie kwartier spelen trokken de Duitsers uiteindelijk aan het langste eind met 18-16.

Mouha en Gielen hadden zich eerder vrijdag voor de kwartfinales geplaatst door de als 24e geplaatste Nederlandse tandem Madelein Meppelink-Sophie Van Gestel uit te schakelen met 2-0 (21-16, 21-18), goed voor hun vierde opeenvolgende overwinning in Peking.

Met hun vijfde plaats doen Mouha en Gielen een goede zaak met het oog op kwalificatie voor de Zomerspelen. Daarvoor moeten ze op de olympische wereldranglijst, met maximum twee duo's per land, op 18 juni in de top 16 staan. Mouha en Gielen staan momenteel 19e, maar daarbij zijn de resultaten van Peking nog niet meegerekend. Het Belgische duo deed het in de Chinese hoofdstad bovendien beter dan hun rechtstreekse concurrenten.

Ook een plaats in de top 2 van een World Tour-toernooi is goed voor een ticket richting Londen. In de eerste drie toernooien van de World Tour werden Mouha en Gielen 13e (Brasilia), 7e (Sanya) en 25e (Shanghai).

Archieffoto BVDB

Meer sportnieuws