Vrouw sterft vlak na bezoek aan huisarts

Een Antwerpse dokter stond donderdag terecht omdat hij een patiënte te veel pijnstillers zou hebben voorgeschreven. Het Openbaar Ministerie volgt die thesis niet.

Een oudere patiënte overleed één dag nadat ze bij de dokter op visite was geweest. Ze was binnengekomen omdat ze met slaapstoornissen kampte. Maar in het dokterskabinet dacht ze dat ze een epileptische aanval zou krijgen. De dokter gaf haar daarop een spuit met ongevaarlijk fysiologisch serum. De dame vertrok gerust naar huis.

Maar de volgende middag vond haar huishulp haar dood in bed. De dokter kon niet meer doen dan de dood vaststellen. Omdat de vrouw ook pijnstillers nam, stuurde diezelfde huisdokter aan op een grondig onderzoek, wat dus ook gebeurde.

Volgens de bevindingen van de wetsdokter heeft de huisdokter de opgelegde stappen in pijnbestrijding gevolgd. De laatste pijnstillers die hij had voorgeschreven, hadden al opgebruikt moeten zijn. Toch had de vrouw er twee in de nek plakken. Op die plek zijn zo’n klevers levensgevaarlijk.

De vraag is ook op wiens aanwijzen er twee waren gekleefd, want de maximale dosis was één klever. De wetsdokter vond niet dat de huisdokter onvoorzichtig was geweest. De procureur vroeg de vrijspraak. Uitspraak op 7 juni.

JVB

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio