KBC huist 50 jaar op Grote Markt

KBC is 50 jaar gevestigd op de Mechelse Grote Markt. Nog tot eind juni krijgt elke vijftigste klant een attentie om die verjaardag in de verf te zetten.

In het bankkantoor is er ook een tentoonstelling met de inrichting van een bank uit vervlogen tijden. De oudste vermelding van het pand gaat terug tot 1304. "En in 1318 werd al melding gemaakt van een 'lombaerde', wat volgens het genealogisch woordenboek een bank van lening is", zegt Jef Van Loon. De toenmalige Kredietbank kreeg het pand in 1950 in handen. Daarna stond het tien jaar lang zo goed als leeg.

Van Loon: "Tot het gebouw in 1960 steen voor steen werd afgebroken. Na twee jaar onderhandelen verplichtte de Commissie voor Monumenten en Landschappen de bank uiteindelijk om de oorspronkelijke gevel weer op te bouwen, ook al was er bijna niets origineel bewaard gebleven." In 1962 volgde de verhuizing, destijds nationaal nieuws waar zelfs journalisten van Waalse kranten op afkwamen.

En sinds gisteren huist KBC dus 50 jaar in het hart van de stad. "Al die tijd zijn hier meer dan tweehonderd collega's voor langere tijd werkzaam geweest. Als opleidings- en stagekantoor heeft menig student financiën en verzekeringswezen kennisgemaakt met ons kantoor. Vandaag telt het kantoor 27 medewerkers", vertelt directeur Jan Verduyn.

SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio