Ouders slachtoffers busdrama plannen reis naar Zwitserland

Ouders slachtoffers busdrama plannen reis naar Zwitserland

Ouders slachtoffers busdrama plannen reis naar Zwitserland

Print
De ouders van de Lommelse kinderen die omkwamen tijdens het busdrama in Zwitserland, denken eraan om een gezamenlijke reis te maken naar de plaats waar hun kinderen in maart op skivakantie waren. De ouders van twee kinderen zijn in de paasvakantie al naar Zwitserland getrokken.

Momenteel wordt overleg gepleegd hoe die trip er moet uitzien. Niet alle ouders hebben dezelfde wensen. Een aantal ouders wil zeker een bezoek brengen aan de tunnel in het Zwitserse Sierre waar het fatale busongeval gebeurde. Andere ouders willen dan weer graag overnachten in het hotel waar hun kinderen tijdens hun skivakantie verbleven.

Een ouder van één van de verongelukte kinderen bevestigt dat er inderdaad een voorstel is gedaan. “De wens leeft wel bij verschillende ouders om terug te keren. Zover ik weet, wordt onderzocht wat mogelijk is. Mocht het concreet tot een reis komen, zou het mij persoonlijk wel aanspreken. Het bezoeken van de plekken waar ons kind zijn laatste dagen heeft beleefd, kan me misschien wel helpen in het verwerkingsproces.”

Dat dit in het bijzijn van andere ouders zou gebeuren, is voor de ouder geen bezwaar. “Het zou een extra steun kunnen betekenen voor mij. Maar ik spreek voor mezelf. Alle ouders verwerken dat op hun manier. Ik kan me voorstellen dat er ouders zijn die liever individueel de reis maken, of zelfs liever helemaal niet.”

GVB/KoSn
Foto JG

.

Nu in het nieuws