Compromis rond restauratiehinder

Compromis rond restauratiehinder

Compromis rond restauratiehinder

Print
Antwerpen - Begin deze week raakte bekend dat voor de cafés in de Blauwmoezelstraat, links van de kathedraal, het aanbrekende zomerseizoen overschaduwd zou worden door de restauratiewerken die er worden uitgevoerd. De kwestie kreeg de voorbije dagen de nodige aandacht in uw krant, waardoor er donderdagavond overleg kwam tussen de middenstanders, het kathedraalbestuur en de provincie, die bouwheer is van het project.

"We kwamen te weten dat de werken onmogelijk kunnen worden uitgesteld tot na de zomer", zegt eigenaar van café Witzli Poetzli Arjen Nelis. "Wel zullen de werken die voor het meeste hinder zorgen telkens ten laatste om twaalf uur 's middags worden afgerond. Voor die tijd komt ook niemand een terrasje doen. Ook werd een contactpersoon aangesteld bij wie het niet naleven van die afspraak kan worden gemeld."

"Tegen de stellingen zullen tot een hoogte van 3,5 meter houten platen worden aangebracht, waartegen een fototentoonstelling wordt geïnstalleerd. Dat wordt door de stad bekostigd. Tot slot zal mijn terras nog 75% van de gebruikelijke grootte kunnen hebben. Niet alleen ikzelf, maar ook de andere middenstanders uit de straat zijn erg opgetogen over dit compromis", zegt Arjen Nelis van Witzli Poetzli.

RUAE
Foto Wim Hendrix

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio