Stalkende leraar blijft aangehouden

Stalkende leraar blijft aangehouden

Stalkende leraar blijft aangehouden

Print
Arendonk - De 28-jarige man uit Geel die opgepakt is op verdenking van stalking en poging tot vergiftiging, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer van Turnhout vrijdag beslist. De verdediging gaat niet in beroep.

Het Sint-Claracollege in Arendonk waar de man lesgeeft, reageert geschokt. De school zal een interim-leerkracht aanstellen en de betrokken klas krijgt begeleiding van het CLB (Centra voor Leerlingenbegeleiding).

De man zou volgens het parket hebben verklaard dat hij zijn collega niet wilde doden, maar enkel om aandacht vroeg. Hij wordt ook beschuldigd van huisvredebreuk en het stelen van computergegevens.

Sms


De 23-jarige vrouw kreeg al maandenlang vreemde anonieme sms-berichten. Er was geklop aan de deur en op de ruit en er werd zelfs binnengedrongen in haar huis. De man zou ziekelijk verliefd op haar zijn geweest.

Hij zou ook bolletjes - waarvan de inhoud nog onderzocht wordt - in haar voeding hebben gemengd en white spirit in haar cosmeticaproducten.

November


De feiten zijn al sinds november aan de gang, maar pas enkele dagen geleden kon de stalker ontmaskerd worden.

De raadkamer besliste vrijdag dat de man voorlopig aangehouden blijft en er een onderzoek moet komen naar zijn geestestoestand.

VTT
Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio