1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ondanks nederlaag blijft tweede plaats mogelijk voor Giants

De Port of Antwerp Giants hebben in een matig gevulde Sleuyter Arena met 65-55 verloren van Oostende. De pole-position is zo buiten bereik, maar Black en co blijven positief tegen de kustjongens en de eveneens fel begeerde tweede plaats blijft zo binnen bereik. Winst tegen Bergen op zaterdag is hiervoor voldoende.

mimeers

Bij de havenjongens was Roll nog afwezig maar Wilson was voldoende fit om aan te treden. Oostende moest topschutter Lojeski in de tribune laten. In minuut drie moesten de refs de twee grootste jongens van de competitie, Mejri en Van den Spiegel, al een verwittiging geven na een duw van de Oostendenaar. Hij had wel zijn ploeg al op 7-4 gezet.

De Sinjoren hadden problemen met de strakke Oostendse zone en een ontketende thuisploeg liep uit naar 17-7. Bommen van Biggs en Black waren onvoldoende om een 21-13 stand te vermijden na kwart 1. Met dunks van Mejri en infiltraties van Moors probeerden de Giants de thuisploeg binnen bereik te houden (29-25).

Een driepunter van Mejri gaf even Antwerps voordeel (30-31) maar op de buzzer deed Drobnjak aan de overkant hetzelfde, met een 33-31 ruststand als gevolg. Oostende had al wel 12 vrijworpen mogen nemen, Mejri en co slechts 4.

Door een onsportieve elleboogstoot kreeg Van den Spiegel een terechte technische fout en de Giants een 33-37 voorsprong. Alweer een bom van Drobnjak bracht de ploegen weer in evenwicht.(3939). Antwerpse balverliezen werden afgestraft: 48-41 na 3 quarters.

De Giants, die in de stand een bonus van 15 gescoorde punten hadden, waren die bij een 64-48 stand helemaal kwijt. Roel Moors was ondertussen met vijf fouten naar de bank verdwenen. De overwinning was voor Oostende, schade beperken was de boodschap voor de mannen van Casteels. Black en Biggs brachten de Sinjoren nog terug tot 65-55 maar een overwinning zat er niet in met te veel spelers die niet konden scoren.

Oostende: SERRON 0, VAN DEN SPIEGEL 4, DJORDJEVIC 7, WINSTON 11, Lauwers 3, Drobnjak 13, Booker 11, Petrovic 5, Buycks 0. Giants: BLACK 15, HOPKINS 3, MEJRI 12, WILSON 4, BIGGS 12, Moors 9, Vaughn 0, Morrison 0, Mwema 0, Rademakers 0.

LuHe Foto's Belga