Samen na drie jaar vechten tegen administratie

Ludo Eyckmans (55), zijn vrouw Daphnée Loisy (29) en hun zoontje William Oliver (2,5) zijn eindelijk samen in Hoevenen.Na een administratief gevecht van meer dan drie jaar jaren kregen zijn vrouw en zijn zoontje zopas toelating om naar ons land te komen en hier ook te blijven.

Erik Vandewalle

Het kostte Ludo Eyckmans bloed, zweet en tranen, maar na het jarenlanggevecht met zowel de Belgische administratie in Brussel, verschillende consulaten als met de administratie van de Dominicaanse Republiek is het gezin nu toch eindelijk verenigd. Eind april landden Daphnée (29) en haar zoontje in Zaventem.

Enkele jaren geleden trok Ludo Eyckmans naar de Dominicaanse Republiek om er een chocoladefabriek op te starten. Daar leerde hij de veel jongere Daphnée Loisy uit Haïti kennen die bij haar tante logeerde. Het was liefde op het eerste gezicht. Op 15 juni 2009 werd hun zoon William Oliver Eyckmans geboren.

Het koppel wilde vorig jaar graag in ons land trouwen. "Volgens mijn notaris was dat geen probleem. Op de gemeente kreeg ik echter te horen dat ik niet kon trouwen omwille van de wet op de schijnhuwelijken. Maar, wij kennen elkaar al bijna tien jaar en we hebben een zoon. Mijn zoontje wil ik hier een toekomst geven, samen met mijn vrouw. Tot voor kort weigerde Brussel haar een visum omdat ik volgens hen te veel in de Dominicaanse Republiek was. Nogal wiedes, daar woonde mijn gezin.Pas toen ik een advocaat onder de arm nam, geraakte het dossier in een stroomversnelling. Nu kan ons geluk niet op", aldus een glunderende Ludo Eyckmans.

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio