Nieuwe app wijst de weg naar parkeerplaats

Het Antwerps webbedrijf Ekyoso heeft een applicatie voor smartphones ontwikkeld die automobilisten naar vrijstaande parkeerplaatsen loodst. Wie zijn of haar parkeerticket per sms betaalt, wordt bovendien automatisch afgemeld bij vertrek.

mimeers

"Het parkeersysteem zoals we het in Antwerpen kennen is goed. De nieuwe app is daarop een aanvulling voor twee vaak voorkomende ergernissen", zegt Christophe Vermeylen in naam van het Antwerpse online marketingbedrijf Ekyoso.

"Heel veel mensen die per sms een parkeerplaats betalen vergeten na afloop het bericht 'Q' te sturen naar 4411." De nieuwe app zorgt dat de parkeertijd automatisch stopt. "Vanaf het moment dat de auto rijdt, reageert de app op die nieuwe situatie en wordt een bericht gestuurd naar 4411", zegt Christophe Vermeylen.

Zoektocht naar plekje

De app moet ook deels een antwoord bieden op de eeuwige zoektocht naar een vrije parkeerplaats. "Het systeem werkt via gps en herkent alle betalende parkeerplekken in Antwerpen. Dat betekent dat de app een automobilist kan vertellen waar er op dat moment parkeerplekken vrij zijn."

De app is volledig klaar. "Wanneer het op de markt komt is nog niet zeker. Maar dat is zeker de bedoeling. Het systeem is geschikt voor Iphone en Android. Eigenlijk is het technisch een vrij eenvoudig systeem. Maar je moet er aan denken."

PVdP Archieffoto