Zus Dembélé wil hotel op Melkmarkt

Rode Duivel Moussa Dembélé en zijn zus Assita willen een hotel openen in een historisch pand in de Melkmarkt. De huidige middenvelder van de Engelse club Fulham FC liet samen met zijn zus zijn oog vallen op het gebouw op de Melkmarkt 27, waar voordien de gerenommeerde antiekzaak J. Zeberg huisde.

jatimmermans

"Mijn grote droom was al jaren om in Antwerpen een kleine en gezellige bed and breakfast te openen", vertelt Assita Dembélé. "Ik vertelde mijn plannen aan mijn broer en die was meteen enthousiast. 'Waarom doen we dat niet samen?', stelde hij voor. Tijdens onze speurtocht vielen we eind november van vorig jaar op dit prachtige huis. We waren er op slag verliefd op en hebben het meteen gekocht. Maar het is te groot voor een B&B. Ik dacht: waarom dan geen klein hotelletje?"

Een vergunningsaanvraag bij de stad Antwerpen is lopende. "We hopen dat de stad akkoord gaat met de hotelbestemming", zegt Assita Dembélé. "Indien niet, dan denken we eraan om er appartementen van te maken."

Assita Dembélé runt momenteel nog een schoonheidssalon bij haar thuis in Berchem, Assita Maison de Beauté. Of ze die zaak stopzet of in handen geeft van een gerante is nog niet duidelijk. "Sowieso heb ik plannen om naast de hotelkamers ook nevenactiviteiten in het pand onder te brengen", vertelt ze. "Een kleinschalig en privé wellnessinstituut, bijvoorbeeld. Er is plaats genoeg."

De Dembélés hopen tegen de zomer hun bouwvergunning op zak te hebben. Het hotel zou dan kunnen opengaan in mei van volgend jaar.

WIM DAENINCK

Foto: Assita Dembélé in het schoonheidssalon in Berchem

Foto Patrick De Roo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio