Zwitser terecht voor advertentie om vrouw en meisje te roosteren

In Zwitserland staat een man terecht die een advertentie had geplaatst voor sadisten, om een vriendin en haar dochter te martelen, doden en roosteren. Tegen de 53-jarige is een celstraf van 17 jaar en psychiatrische behandeling geëist.

mimeers

In 2010 plaatste de man een advertentie op een internetforum. Hij deed alsof het van de vriendin kwam, die ervaren sadisten vroeg om de daden uit te voeren. Hij wordt beschuldigd van het verzoek tot doden, seksuele uitbuiting en ontvoering.

Voor de rechtbank in Winterthur, nabij Zürich, zei de man dat hij het bericht enkel plaatste om zijn fantasieën op te poken. Hij zei dat hij de dood van de vrouw en haar 12-jarige dochter niet voor ogen had, aldus de krant Tages-Anzeiger.

Volgens persagentschap sda vermeldde de man in de advertentie ook het adres van de mogelijke slachtoffers en een gedetailleerde beschrijving van wat de sadisten moeten doen. Bijna 40 mensen reageerden op het zoekertje, onder wie ook een man die 's nachts naar het huis van de vrouw trok en zei dat hij haar kwam halen. Ze gooide de deur dicht, waarna de man wegvluchtte. Onder de respondenten zat ook een undercoveragent, wiens werk tot de arrestatie van de verdachte leidde.

Foto RL