Groen Mechelen viert 30ste verjaardag

De groenen zijn 30 jaar politiek actief in Mechelen. Dit weekend delen ze al zonnebloemzaadjes uit tijdens de zaterdagmarkt, maar het echte feestweekend is gepland op 1 en 2 juni.

Sven Van Haezendonck

Al sinds 1982 maken achtereenvolgens Agalev, Groen! en Groen deel uit van het stadsbestuur. "Met resultaat. Mechelen onderging de afgelopen jaren een ware metamorfose. Ze toont zich volop als een groene en dynamische stad. Het werk is zeker nog niet af, maar we zijn fier op onze realisaties", zegt Kristof Calvo, federaal parlementslid en lokaal voorzitter. "Net daarom willen wij onze verjaardag ook echt vieren met de Mechelaar."

Komende zaterdag vanaf 9.30u is er een actie op de zaterdagmarkt. Op 1 juni wordt de aftrap van het feestweekend gegevens met een quiz in het Scheppersinstituut. Bestuurslid Björn Siffer, zelf een enthousiast quizzer, stelt ze samen. Komiek Bert Gabriëls van 'Zonde van de Zendtijd' is presentator, en senator Freya Pirijns zit voor de gelegenheid de jury voor.

Hoogtepunt van het feestweekend moet een zomerbarbecue in een feesttent op de Haverwerf worden: zaterdagavond 2 juni na afloop van de campagnestartdag van Groen nationaal in Lamot. Zaalvoetbalclub Salaam zorgt voor het vlees, voor de vegetariërs is er een heerlijk alternatief. "Verder op de kaart in de feesttent: Mechelse bieren, Hombeeks hoeveijs en eerlijke wijnen. Tijdens het weekend zijn ook vier wandelingen gepland door het nieuwe Mechelen. Groen-schepen Marina De Bie neemt de wandelaars op sleeptouw."

Info:

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio