Garmin-Barracuda wint ploegentijdrit in Giro

Garmin-Barracuda heeft de vierde etappe in de Giro gewonnen, een ploegentijdrit over 33,2 kilometer met start en aankomst in Verona. Het Amerikaanse team, met onze landgenoot Sebastien Rosseler, kwam over de meet na 37 minuten en 4 seconden. De Litouwer Ramunas Navardauskas neemt dankzij de ritzege van zijn ploeg de roze leiderstrui over van de Amerikaan Taylor Phinney.

jatimmermans

Na drie dagen op Deense bodem werd er woensdag, exact een jaar na de dodelijke val van Wouter Weylandt, voor het eerst in Italië zelf gekoerst. Het parcours in en rond Verona was behalve een hellende strook tussen kilometer 10 en 13 nagenoeg vlak. Garmin liet op de twee tussenpunten telkens de snelste tijd noteren, en hield aan de meet nog 5 seconden voorsprong over op Katusha, dat tweede werd in 37:09. De derde plaats was voor Astana (37:26).

Alex Rasmussen was de hoogst genoteerde renner van Garmin in de stand, maar de Deen moest al vroeg lossen. Daardoor is het de 24-jarige Litouwer Ramunas Navardauskas die de leiderstrui overneemt van Phinney, die met BMC pas tiende werd op 31 seconden. Navardauskas heeft in de stand tien seconden voorsprong op zijn ploegmaat Tyler Farrar. Phinney zakt naar 5 op 13 seconden, Sebastien Rosseler is achtste op 25 seconden.

Omega Pharma-Quick.Step werd vijfde in de ploegentijdrit in 37:28, op 24 seconden van Garmin. Lotto-Belisol zette de 16e tijd neer (38:09).

Donderdag begint het Giropeloton in Modena aan de vijfde rit, die na 209 kilometer aankomt in Fano.

Foto AFP