Frituurmoord: Levenslang voor Franssen en Vossen

Het Tongerse assisenhof heeft woensdag na ruim 3,5 uur beraadslagen Manuella Vossen en haar minnaar Mathy Franssen tot de levenslange opsluiting veroordeeld voor de moord op Jacky Roussard, de echtgenoot van Vossen. De twaalfkoppige jury achtte hen dinsdagavond schuldig aan de moord op Roussard op 12 juli 2006 achter frituur "'t Lekkerbekje" in Maaseik.

Caroline Vandenreyt

Vossen en Roussard baatten de frituur uit, terwijl hun overbuurman Franssen in de zaak de sauzen klaarmaakte. Vossen begon een buitenechtelijke relatie met Franssen, maar daarbij stond Roussard in de weg. Ze beraamden samen een plan om Roussard uit de weg te ruimen. Dat gebeurde in de zomeravond van 12 juli 2006, toen Roussard na de sluiting van de frituur de vuilniszakken in de container achter de zaak wilde gooien. De man werd met een nekschot afgemaakt.

De moord kwam aan het licht, nadat op een röntgentoestel in het ziekenhuis van Maaseik een kogel in zijn hoofd werd gevonden. Onmiddellijk kwamen Vossen en Franssen, die aanvankelijk hun relatie verzwegen, in het vizier. Ze bleven hun betrokkenheid tot op het einde van het assisenproces ontkennen.

Na dertien slopende procesdagen achtte de volksjury hen echter schuldig en werden ze veroordeeld tot levenslang. In de periode tussen de moord en het proces zaten Vossen en Franssen een tiental maanden in voorhechtenis

CV Foto TVG