Babel moet opnieuw betalen voor beledigen scheidsrechter

Ryan Babel, de Nederlandse spits van de Duitse eersteklasser Hoffenheim, krijgt van de disciplinaire commissie van de Duitse Voetbalbond een boete van 3.000 euro wegens het beledigen van de scheidsrechter.

jatimmermans

Babel was zaterdag tijdens de competitiematch tegen Hertha BSC met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De Nederlander was het duidelijk niet eens met die beslissing van de spelleider en uitte zijn ongenoegen op Twitter: "Ik weet het niet, de scheidsrechter had drugs genomen", schreef hij.

De oud-Ajacied verontschuldigde zich later voor zijn ongelukkige tweet, maar kreeg woensdag toch een boete van de disciplinaire commissie. Babel zal niet in beroep gaan tegen die uitspraak.

Het was niet de eerste keer dat de aanvaller uit de bocht ging op de microblogsite. In januari vorig jaar had hij op zijn Twitter-pagina een link gepost naar een getrukeerde foto waarop scheidsrechter Howard Webb een shirt van Manchester United droeg. Om helemaal duidelijk te zijn, schreef de toenmalige Liverpool-spits erbij: "En ze noemen hem een van de beste scheidsrechters, wat een grap." Ook toen leverde het Babel een fikse boete op.

Foto: Ryan Babel (links) in duel met Fanol Perdedaj van Hertha Berlijn

Foto Reuters