Gratis feest voor vijf jaar Fairtrade

De stad Antwerpen draagt sinds 2007 trots de titel van FairTradeGemeente. Deze vijfde verjaardag wil de stad vieren op zondag 3 juni. Op het Eilandje kan iedereen dan genieten van livemuziek en poppentheater, en meedoen aan workshops en een havenrondvaart. Alle activiteiten zijn gratis.

phendrickx

Het hele feest begint al om 12u, wanneer de Hop Frog Fanfare en Los Tobas met eigenzinnige ritmes en energieke dans iedereen wakker schudden. Op het centrale podium, vlakbij het MAS, kan u in de verdere loop van de namiddag onder andere genieten van Laura Omloop, de Ketnetband en Axl Peleman die de Antwerpse volksliekes brengt.

Wie graag de benen uitslaat, kan meedoen aan een workshop Afrikaans dansen, of een initiatie breakdance met Let's Go Urban. In de categorie 'actief' zitten verder sessies 'fluohesjes kleuren', 'fruitcocktails maken' en 'graffiti'. Met de Paardentram kan je het Eilandje ontdekken, en met een vaartuig een deel van de Antwerpse haven (vooraf inschrijven verplicht).

Het uitgebreid programma staat op De website van Puerto del Mundo

Foto: Let's go Urban leert je breakdancen op het Fairtrade-festival Puerto del Mundo, op het Eilandje. Foto Thomas Legrève