Kinderdistrictsraad maakt kabaal tegen hondenpoep op straat

Een veertigtal jongens en meisjes van de Kinderdistrictsraad voerde woensdagvoormiddag een ludieke actie tegen hondenpoep op de straat. Op de Bist en in De Kern hielden ze een optocht met spandoeken, deelden ze flyers uit en dropten ze overal zelf geknutselde hondendrollen.

Luyten Luk

De hondenbaasjes in de buurt hebben de boodschap begrepen: “Hondenpoep is troep”.

“Het initiatief kwam van de kinderen zelf”, vertelde Leen Hikketik van de Jeugddienst. Die zorgde wel voor de materiële ondersteuning en begeleiding.

Margot Van den Cloot (10) uit het vijfde leerjaar van het Sint-Ursula Instituut was één van de actievoersters. “Wij hebben toevallig geen school vandaag, wegens een vergadering van de leerkrachten. Maar de jongens en meisjes van de andere scholen werden als leden van de Kinderdistrictsraad een halve dag vrijgesteld”, zegt ze.

“Vandaag zijn we voor de derde keer samen. We hebben al eens samengezeten en besproken wat er in Wilrijk voor de kinderen kan verbeteren. Want daar moeten niet alleen de volwassenen over oordelen. De hondenpoep in de straten aanpakken was toen één van de zaken die aan bod kwam. We zullen de hondenbaasjes daar ook over aanspreken. En dan maar hopen dat het iets uithaalt.”

Luk Luyte

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio