Antwerp Giants en Oostende duelleren om plaats bij top twee

Zelden was het bovenaan de rangschikking zo spannend in de eerste klasse van het basketbal. Drie ploegen strijden nog voor de eerste twee plaatsen die thuisvoordeel en een extra week rust garanderen.

drombouts

In deze context worden in deze laatste week nog twee kapitale topwedstrijden gespeeld. Vrijdag is er de clash tussen Charleroi en Oostende. De kustjongens, die maandag een goede zaak deden door de wedstrijd van de schande te winnen in Leuven, kijken vanavond de Port of Antwerp Giants in de ogen.

Positief

Bij een Antwerpse overwinning kan de begeerde pole-position bijna niet meer ontsnappen. Een (logische) thuisoverwinning tegen Bergen op zaterdag is dan voldoende. Ook een nederlaag hoeft geen ramp te zijn, zolang Black en co het verschil niet verder dan 15 punten laten oplopen.

Dan blijven de havenjongens positief staan tegen de Zeekapiteins, wat in de eindafrekening wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn.

"Waarom er niet in geloven in Oostende?", analyseert coach Casteels de situatie. "Zij hebben immers deze week een loodzwaar programma met drie wedstrijden op het scherp van de snee in vijf dagen. Hoeveel respect ik ook heb voor Oostende en Charleroi, wij zullen blijven vechten. Hier hebben we een heel jaar hard voor gewerkt. Als we mentaal goed voor de dag kunnen komen, kunnen we ver geraken."

LUHE

Foto Belga