Cafés aan kathedraal naar rechter

Aan de linkerzijde van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal wordt de laatste fase van de restauratiewerken uitgevoerd. Oorspronkelijk zouden die al afgerond moeten zijn, maar het slechte winterweer zorgde voor vertraging. Hierdoor wordt er tijdens de zomer gewerkt en zullen er binnenkort ook stellingen komen te staan op de plaats waar café Witzli Poetzli zijn terras heeft.

drombouts

"Stof en lawaaihinder, geen mens die deze zomer naar mijn terras zal afzakken", zegt eigenaar van café Witzli Poetzli Arjen Nelis (centraal op foto). Hij heeft daarom een advocaat onder de arm genomen en stapt naar de rechter. "Het café is de broodwinning van mij en mijn personeel, ik zal alles in het werk stellen om de werken te laten opschorten tot het najaar", klinkt het. De naburige middenstanders staan als een blok achter hem.

Ook Kid van Thienen (sp.a), districtsraadslid en cafébaas van Kid's Rhythm and Blues Kaffee op de Grote Markt steunt hen. "Ik ga vandaag samenzitten met Christian De Vos, directeur van de kathedraal, en kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan niet dat de horeca het zomerseizoen aan hun neus ziet voorbijgaan. Dit zijn werken die tijdens de winterperiode moeten plaatsvinden", zegt van Thienen.

Ruben Aerts

Foto Wim Hendrix

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio