Lekke band oorzaak van dodelijk ongeval

Een lekke band was de oorzaak van de dodelijke crash zondagochtend op de E17 in Temse. Een bestelwagen stond door het defect zo goed als stil waardoor een Nederlandse auto er achteraan op inreed.

ikerremans

De aanrijdende auto met daarin vier Nederlandse jongeren brandde door de klap volledig uit. Drie inzittenden konden zich redden, maar de 19-jarige Dennis van Dongen uit Tilburg kwam om in de vlammen. Hij zat op de passagiersstoel.

Volgens de verkeersdeskundige reed de bestuurder van de Nederlandse auto niet te snel toen de bestelwagen plots voor hem opdook. De Belgische bestuurder ervan reed door een lekke band met een erg trage snelheid en de Nederlanders konden de auto in het donker niet meer ontwijken.

Na het ongeval werd tussen de twee wrakken een jas gevonden met daarin een grote som cash geld. De Nederlandse jongeren verklaarden dat ze op terugweg waren van een pokertornooi in Parijs.

Een van hen ligt nog steeds met zware verwondingen in het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de Belgische auto en de twee andere Nederlanders werden gewond.

BEFO Foto Geert De Rycke

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Temse