Vanaf 2013 veilig fietsen naar Reusel

Een nieuw fietspad en een verlaging van Brug 5 moet de fietstocht Arendonk-Reusel vanaf eind 2013 veiliger en minder vermoeiend maken.

Claessen Tom

De gemeenteraad bespreekt aanstaande maandag de samenwerking tussen de Provincie, Gemeente Arendonk en Arcadis voor de aanleg van het nieuwe fietspad op Pelgrimsplein, Voorheide en Brug 5. Het project voorziet een verhoogde fietsstrook vanaf de Ooststraat en twee fietsbruggen over het kanaal.

"Door dit nieuwe fietspad zullen de fietspaden van de Wampenberg en de Grens vanaf volgend jaar met elkaar verbonden worden", weet Schepen van openbare werken Wim Hendrickx (sp.a). "Bovendien wordt door het plaatsen van hangbruggen de helling voor de fietsers minder steil. De fietsbruggen zullen immers lager zijn dan de huidige brug."

Volgens de Schepen heeft dit plan het voordeel dat er geen onteigeningen dienen te gebeuren. Dat zou de snelheid van uitvoering ten goede moeten komen. Wim Hendrickx verwacht dat de aanbesteding van dit dossier in de volgende maanden kan gebeuren. De werken zouden volgend jaar kunnen starten.

De timing voor de aanleg van het fietspad zal worden afgestemd met de rioleringswerken in de Poederstraat. Vrachtverkeer voor Ravago zal tijdens de periode van beide werken vorden omgeleid via de Roeststraat en een tijdelijke weg door de Rode Del. Op de omlegging zal enkele richting gelden. TCLA

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio