Dieter Wouters (32) in voetspoor Jos Ansoms

Dieter Wouters (32) in voetspoor Jos Ansoms

Dieter Wouters (32) in voetspoor Jos Ansoms

Print
Wuustwezel - Dieter Wouters (32) is lijsttrekker voor CD&V in Wuustwezel. Hiermee treedt hij in de voetsporen van boegbeeld Jos Ansoms.
"Ansoms opvolgen zal geen sinecure zijn, maar de voorbije tien jaar waren voor mij wel een perfecte leerschool en voorbereiding. Bovendien kan ik rekenen op de unanieme steun van de partij én van uittredend burgemeester -en mentor - Jos Ansoms", vertelt Wouters.

Met zijn 32 jaar is hij een jonge lijsttrekker. "Maar leeftijd zegt niet alles. Ik maak al twaalf jaar deel uit van de gemeenteraad. Acht jaar geleden werd ik schepen. Als schepen van Jeugd was ruimte creëren voor jongeren mijn prioriteit. Repetitiekot, jeugdhuizen, veilige jeugdlokalen, speelpleintjes en een jeugdvriendelijke publieke ruimte zijn mijn stokpaardjes."

Ook buiten de gemeente deed hij politieke ervaring op. "Vier jaar was ik actief bij Ludwig Caluwé, fractieleider in het Vlaams Parlement. De afgelopen drie jaar leerde ik het provinciale beleidsniveau kennen als kabinetssecretaris bij gouverneur Cathy Berx."

Burgemeester Ansoms is zeer tevreden. "Dieter verdient de unanieme steun. Als jonge burgemeester volgde ik zelf de 65-jarige Jos Peeters op. Tijdens die eerste jaren kon ook ik ervaring opdoen op een kabinet. Ik ben ervan overtuigd dat ik Wuustwezel in bekwame handen achterlaat."

"Ik leg me de volgende maanden ten volle toe op de verkiezingen en werk me nog verder in een aantal dossiers in. Ik vind het belangrijk om écht in Wuustwezel aanwezig te zijn", besluit Dieter Wouters.

An Van den Ouwelant
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio