Cafés vrezen rotzomer door werken aan kathedraal

De restauratiewerken aan de kathedraal zullen nog tot het najaar duren, terwijl eerder was beloofd dat ze in deze periode min of meer afgerond zouden worden. De middenstand vreest nu het toeristisch hoogseizoen te mislopen.

jrosquin

Arjen Nelis (tweede van rechts) - zaakvoerder van café Witzli Poetzli, links van de kathedraal - en Lut Vervoort (uiterst rechts op foto) die in diezelfde straat café Paters Vaetje uitbaat, zijn niet te spreken over de werkzaamheden. "Lawaaihinder en stof zullen er voor zorgen dat de komende maanden geen mens nog op ons terras zal willen zitten", klinkt het. Ook de andere middenstanders uit de buurt zijn niet opgezet met de uitvoering van de werkzaamheden tijdens het toeristisch hoogseizoen. Ze verenigden zich in een actiecomité en zullen gerechtelijke stappen ondernemen.

Slechte winterweer

Amke Maes van de provincie Antwerpen - bouwheer van de werkzaamheden - legt uit waarom de uitvoeringsperiode wijzigde. "Het gaat om de laatste fase van restauratiewerken aan de buitenzijde, die omwille van het slechte winterweer vertraging heeft opgelopen. Het eenvoudigweg opschorten tot het najaar is helaas geen optie. Dat zou ons een fikse schadevergoeding opleveren", klinkt het.

Wel is de provincie met de aannemer gaan samenzitten om de hinder daar waar mogelijk te verminderen voor de middenstanders, onder meer door sterk hinderende werkzaamheden in de ochtend te laten uitvoeren.

Ruben Aerts

Foto: WH

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio