Rosie (9) schenkt communiecenten aan Unicef (Oproep)

Rosie (9) schenkt communiecenten aan Unicef (Oproep)

Rosie (9) schenkt communiecenten aan Unicef (Oproep)

Print
Bij de familie Paulissen in Schaffen (Diest) hebben ze gisteren een bijzondere eerste communie gevierd. Dochtertje Rosie (9) wilde geen cadeautjes, maar schonk al haar communiecentjes aan Unicef. "Omdat ik al zoveel speelgoed heb", zei ze.

Communicanten laten zich met plezier overladen met cadeautjes, maar bij Rosie Paulissen uit Schaffen liep het anders. Rosie (9) had haar ouders en familie gevraagd om geen cadeautjes te kopen, maar geld te schenken "aan de arme kindjes in Afrika". Waarom? "Omdat ik al zoveel speelgoed heb", zegt Rosie. "En die arme kindjes in Afrika hebben niks. Ze hebben daar zelfs geen eten."

Filmpje

De kleine Rosie kreeg het idee toen ze op school een filmpje had gezien over armoede in Afrika. "Na het zien van dat filmpje heeft ze de hele nacht gehuild", vertelt haar mama, Marjan Timmermans. "'s Morgens zei ze dat ze de helft van haar speelgoed aan die kindjes ging geven. Toen heb ik haar voorgesteld om iets te doen met haar communie, omdat ze dan toch tientallen cadeautjes zou krijgen."

Fiets

En zo gebeurde gisteren: de ouders en familieleden deden Rosie een fiets, medicijnen en schoolgerief cadeau, allemaal bestemd voor Afrika. "Ik denk dat de kindjes het meest tevreden zullen zijn met de fiets", lacht Rosie. Toch konden de meeste familieleden het niet laten om Rosie alsnog een cadeautje voor haar communie te geven. Met als klap op de vuurpijl: een hamstertje.

Kent u nog kinderen of jongeren die afstand doen van hun cadeautjes voor het Goede Doel? Die hun zakgeld liever aan Music For Life geven dan snoep te kopen? Laat het ons weten op hier@reageren.be.

KoSn
Foto vtm

MEEST RECENT