O'Sullivan staat 10-7 voor tegen Carter in finale WK snooker

O'Sullivan staat 10-7 voor tegen Carter in finale WK snooker

O'Sullivan staat 10-7 voor tegen Carter in finale WK snooker

Print
Ronnie O'Sullivan ligt op koers om een vierde keer wereldkampioen snooker te worden. In het Crucible Theatre van Sheffield nam de 36-jarige Engelsman zondag een 10-7 voorsprong tegen Ali Carter. De wedstrijd naar een best of 35 wordt maandag om 15u30 hervat. De vierde en laatste sessie start om 20u30.

O'Sullivan won zondagnamiddag de eerste sessie met 5-3 en zondagavond de tweede met 5-4. Het verschil had groter kunnen zijn, maar O'Sullivan liet zich op een paar foutjes betrappen. Carter maakte dankbaar gebruik en klampte aan.

Daarmee brengt Carter het er al beter vanaf dan in 2008. Toen keek hij in zijn eerste WK-finale tegen O'Sullivan na de eerste dag tegen een 11-5 achterstand op. De dag nadien liep O'Sullivan in de derde sessie tot 16-8 uit en in de slotsessie maakte "The Rocket" het in een oogwenk af (18-8) en kon hij zijn derde wereldtitel (na 2001 en 2004) gaan vieren.

Mental coach Peter Ebdon

Carter mag, gesteund door zijn nieuwe 'mental coach' Peter Ebdon, dan al beter standhouden, een zege zou een grote verrassing blijven. In elf vorige confrontaties op een rankingtoernooi kon hij nog nooit winnen van O'Sullivan. Die kan de vierde speler in de geschiedenis worden die de trofee meer dan drie keer de lucht insteekt in The Crucible.

Stephen Hendry (7), Steve Davis (6) en John Higgins (4) gingen hem voor. Voordat het WK in 1977 naar Sheffield verkaste werden ook Joe Davis (15), Fred Davis (8), John Pulman (1957-1968) en Ray Reardon (6) meer dan drie keer wereldkampioen.

Foto: PN

MEEST RECENT