Nathalie Imre stapt over van CD&V naar Open Vld

Nathalie Imre stapt over van CD&V naar Open Vld

Nathalie Imre stapt over van CD&V naar Open Vld

Print
Nathalie Imre is al twaalf jaar raadslid voor CD&V, maar zat niet meer op dezelfde golflengte met het partijbestuur. De ondervoorzitster van de Berchemse districtsraad trekt naar Open Vld.

De bijna 42-jarige Nathalie Imre begon haar carrière bij het Havenbedrijf Antwerpen en als toenmalig vakbondsafgevaardigde werd ze in 2000 een eerste maal verkozen als districtsraadslid voor CD&V in Berchem. In 2002 werd ze voorzitster van ACW Berchem. Zes jaar geleden werd ze ook ondervoorzitter van de districtsraad voor de CD&V, de partij die ze nu verlaat voor de liberalen.

"Bij de CD&V ontgaat me het project dat ze willen afleggen. Met wat gaan ze de verkiezingen tegemoet gaan?", vraagt ze zich af. "Probeer de kiezer maar eens uit te leggen waarom CD&V in Antwerpen een lijst vormt met sp.a en in Berchem een aparte weg inslaat. Qua inhoud en samenwerking zat ik niet meer op dezelfde lijn met de Berchemse afdeling. Bovendien klikte het als ondervoorzitster goed met de districtraadsvoorzitter Fons Borginon (Open Vld, red.). Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en het project van de no-nonsenspartij spreekt me wel aan", zegt Imre, die de vierde plaats op de lijst van Open Vld voor haar rekening zal nemen tijdens de districtsraadverkiezingen van oktober.

Nochtans wrong daar net het schoentje volgens districtsschepen Luc Thiessen van CD&V. "Nathalie vond dat ze de eerste vrouw op de lijst moest zijn, maar gezien haar activiteiten van de laatste jaren, hebben we haar op de vierde plaats gezet. Ze heeft die positie geweigerd en vanaf dat moment hielden wij er rekening mee dat ze ging vertrekken", vertelt Thiessen. "Ik wil niet nastampen, maar ik denk dat de schade voor onze partij beperkt zal zijn. De laatste zes jaar heeft ze politiek niets gerealiseerd en haar inbreng was miniem. Op dat gebied is ze ook voor de toekomst geen meerwaarde. We hebben voor de verkiezingen gekozen om te verjongen. Ik vind het wel niet logisch dat ze voor de Open Vld kiest."

Volgens Nathalie Imre heeft haar overstap niets met de plaats op de lijst te maken. "Ik heb de voorbije jaren de houding van Open Vld in Berchemse materies ook steeds kunnen appreciëren. Ik wil in Berchem een warm beleid voeren dichtbij de mensen."

  TVDB

Foto GVA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio