Oudste pantoffelwinkeltje sluit voorgoed

Herwig Cathoor houdt zaterdag wellicht voor de laatste keer een uitverkoop in het pantoffelwinkeltje in de Mechelse Hanswijkstraat. Dat was meer dan 40 jaar het levenswerk van zijn moeder Simonne Van Dromme (81).

Sven Van Haezendonck

Cathoor komt uit een familie van schoenmakers. "Mijn grootvader en zijn broers zaten allemaal in de stiel. In de hele streek hadden ze een zaak", vertelt Herwig (50). Toen zijn eerste vestiging in de Ravenbergstraat verloren ging bij een bombardement in de oorlog vestigde hij zich tijdelijk op de Vijfhoek. Tot in 1938 een nieuw onderkomen werd gevonden in de Hanswijkstraat. "Die heeft mijn moeder rond 1960 overgenomen. Mijn vader Eduard, die havenarbeider was, schoolde zich om tot schoenmaker. Tot 1998 heeft hij hier schoenen hersteld, en in 2000 stierf hij."

Moeder Simonne bleef met veel liefde voortwerken, tot ze eind vorig jaar onwel werd. Sinds maart verblijft ze in het Hof van Egmont. Een terugkeer zit er niet meer in, en daarmee eindigt de geschiedenis van het oudste pantoffelwinkeltje van de stad. "Kwalitatieve pantoffels van Duitse merken die normaal 60 tot 70 euro kosten, verkopen wij nu voor 10 euro."

SVH

Foto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio