Unieke school voor hoogbegaafden

In september zal op de Grote Steenweg 40 in Berchem een bijzondere school open gaan. De leerlingen van de nieuwe school zullen stuk voor stuk hoog begaafd zijn.

mimeers

De nieuwe school is een initiatief van het centrum voor begaafdheidsonderzoek op hetzelfde adres. De school zal uniek zijn in soort. "We zullen de eerste onderwijsinstelling in Vlaanderen zijn die exclusief is voorbehouden voor hoogbegaafde kinderen", zo legt directeur van het cbo Tessa Kieboom uit.

"In de school zullen we sneller over de leerstof heen kunnen gaan en thema's kunnen aansnijden waarvoor er in het regulier onderwijs geen tijd is."

Hoogbegaafdheid is meer dan IQ alleen. "Hoogbegaafde kinderen zijn zich sneller bewust van de dingen. Een hoogbegaafd kind zal zich daarom snel onbegrepen voelen. Door hen in contact te brengen met gelijk ontwikkelden, bouwen we aan een positief zelfbeeld."

De officiële bekendmaking volgt pas volgende week. Er is dus nog geen enkel kindje ingeschreven. "Iedereen is welkom, we beperken ons niet tot ons eigen cliënteel."

Meer info vindt u hier terug.

Iwan PAS Foto LuMa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners