Degenkolb eerste leider in Duinkerke

Degenkolb eerste leider in Duinkerke

Degenkolb eerste leider in Duinkerke

Print
John Degenkolb (Argos-Shimano) is de eerste leider in de 58e editie van de Vierdaagse van Duinkerke. In de openingsrit was de 23-jarige Duitser vrijdag na 169,6 kilometer van Duinkerke naar Coquelles de snelste van een groep van tien renners. De Italiaan Danilo Napolitano finishte als tweede, de Fransman Pierrick Fédrigo als derde. Gert Steegmans was met een zesde plaats beste Belg.

Vijf renners, zonder grote namen, hadden zich al vroeg van de grote groep afgezonderd. Zij mochten tot 7 minuten voor het peloton uitrijden. Het vijftal begon in de buurt van Cap Blanc Nez met een voorsprong van 2:02 aan de drie plaatselijke ronden, van elk 16 kilometer.

Sprint

Damien Gaudin trok er op 36 kilometer van de finish alleen vandoor. Bij mondjesmaat werd de rest van de vroege vluchters ingerekend. Gaudin werd op 13 kilometer van de finish bijgehaald door een groep van zes, waar Gert Steegmans en Romain Zingle deel van uitmaakten.

Net na de laatste beklimming van Cap Blanc Nez sloten ook nog Thomas Voeckler, John Degenkolb en Zdenek Stybar aan. De tien mochten het in de sprint uitmaken wie het zou halen. Daarin stond er geen maat op Degenkolb, die meteen de roze leiderstrui mocht gaan ophalen.

Foto PhotoNews

MEEST RECENT